Beste pleegouders, Ik stel me graag aan jullie voor. Sinds februari ben ik manager pleegzorg en gezinshuizen bij Jarabee. Ik vind het mooi om te zien hoe bevlogen er gewerkt wordt aan het versterken van 'onze' kinderen. Aan die kinderen die het gewoonweg niet redden zonder een steun in de rug, zonder die extra zorg. Samen de schouders eronder, zodat er weer een stabielere leefsituatie ontstaat. Dat er weer een eigen plekje is voor deze kinderen, om van daaruit weer te kunnen bouwen. Bouwen aan een toekomst, waar de zon iets vaker schijnt en ze veilig zijn. Dat kunnen we niet alleen, maar dat kunnen we wel samen. En daar werk ik heel graag aan mee. Voor Jarabee ben ik 4,5 jaar werkzaam geweest bij de gemeente Hof van Twente in de functie van Teamco├Ârdinator Zorg; WMO en Jeugdzorg. De aanvragen voor bijvoorbeeld het inzetten van jeugdzorg door Jarabee kwamen daar binnen. Voor Hof van Twente ben ik meer dan 25 jaar als manager werkzaam geweest binnen Welzijn. Ik ben een leidinggevende waar de inhoud leidend is, met als uitgangspunt: wat is het beste voor het kind en gezin.

Ik ben bijna 20 jaar getrouwd, heb een tweeling van 18 jaar, een zoon en een dochter. Ons gezin wordt versterkt met onze hond Tobi en 7 kippen. We wonen heel fijn aan de rand van het Lutterzand. Net over de grens bij De Lutte. Ik ben graag buiten, voor een stevige wandeling, rondje hardlopen of gewoon in de tuin. Maar ook graag binnen hoor, met een fijn boek!

Thema Tienerpleegzorg

Dit keer staat de nieuwsbrief in het teken van Tienerpleegzorg. Je leest over de ervaring van pleegmoeder Joanda, een column vanuit de Raad voor de kinderbescherming en je krijgt tips hoe je het beste met een 'pleegpuber' om kunt gaan. Ik wens jullie veel plezier met het lezen! Wil je zelf je ervaring delen of heb je een tip voor de nieuwsbrief? Laat het gerust weten via communicatie@jarabee.nl

Hartelijke groet,

Jolande Oude Nijhuis Manager Pleegzorg