Beste pleegouders,

Vandaag start de Week van de Pleegzorg! Een landelijke week om aandacht te vragen voor het belang van pleeggezinnen. Gratis zwemmen met het hele gezin in het Laco zwembad in Borne Zonder pleeggezinnen geen pleegzorg! Pleeggezinnen vervullen een waardevolle rol in het leven van kwetsbare kinderen. We zijn erg blij met jullie inzet en betrokkenheid. Daarom bieden we graag iets leuks aan! Het zwembad in Borne stelt haar zwembad van woensdag 8 tot woensdag 15 december 2021 beschikbaar voor pleeggezinnen. Je kunt deze week eenmalig gratis zwemmen met het hele gezin. Via pleegouders@jarabee.nl heb je meer informatie ontvangen over het aanmelden en andere praktische informate!

Eigen kinderen van pleegouders Ook eigen kinderen van pleegouders zijn van onschatbare waarde voor hun pleegbroertjes en -zusjes. Er is vaak weinig aandacht voor deze groep! Daar brengen we graag verandering in. Eigen kinderen hebben hun eigen behoeften, belangen en wensen in het pleegzorgproces. Daarom staat dit magazine in het teken van 'Eigen kinderen'. In deze editie onder andere een ervaringsverhaal over de eigen kinderen van pleegouders Hans en Jessica, tips om eigen kinderen te betrekken én twee columns. Wil je zelf een volgende keer iets delen? Laat het weten via communicatie@jarabee.nl.

Wervingsacties: pleeggezinnen gezocht in Twente In Twente is de nood naar nieuwe pleeggezinnen nog steeds hoog. Iedereen in Twente is nodig om kinderen een veilig thuis te bieden.

Dit jaar voeren we campagne door verhalen van kinderen te delen voor wie we pleeggezinnen zoeken. De verhalen en foto’s zijn fictief. Veel kinderen uit Twente - met vergelijkbare verhalen - wachten op een plekje waar ze zorgeloos kunnen opgroeien.

We hopen door het delen van verhalen van kinderen mensen een beter beeld te geven over welke kinderen het gaat. Helpen jullie ons werven?

Hartelijke groet, Simone Mazeland Manager Pleegzorg