Nieuwe leden gezocht


De pleegouderraad zoekt versterking

Op dit moment bestaat de POR uit drie leden. Zij kunnen wel versterking gebruiken. Iets voor jou? Lees snel verder.

Om de belangen van pleegouders zo goed mogelijk te behartigen kijkt de POR naar de ontwikkelingen op het gebied van pleegzorg in ruime zin. Denk aan politiek, financieel, maatschappelijk en organisatorisch. Zij doet dat met een speciale blik: die van de pleegouders.

De POR overlegt met Jarabee, gemeentes en andere betrokken instanties. Zij adviseert Jarabee gevraagd en ongevraagd over zaken die voor pleegouders van belang zijn. Soms zijn het kleine, simpele dingen. Soms spelen er grote, zwaardere vraagstukken.

Lees hier meer over de POR.

De POR zoekt nieuwe collega’s! We zoeken pleegouders die mee willen denken en met elkaar te brainstormen. Informeel én formeel! Op dit moment zitten we met 3 pleegouders in de POR en kunnen we wel versterking gebruiken. We zoeken pleegouders die het prettig vinden om een stem in het geheel te hebben. De ene maand vergaderen we onderling met de POR leden (bij een POR lid thuis), de andere maand vergaderen we met Jarabee (op kantoor). Spreekt jou dit aan? Heb je nog vragen of wil je eerst eens een vergadering bijwonen? Schroom niet om contact op te nemen met ons, via jarabee.por@outlook.com. Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten! Hartelijke groet, namens de pleegouderraad Geke, Chantal en Christine

Even voorstellen

Geke

Ik ben 41 jaar. Getrouwd en heb geen eigen kinderen. We hebben 5 pleegkinderen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar. We wonen in de regio Rijssen. In het dagelijks leven zorg ik er voor dat thuis alles op rolletjes loopt. Daarnaast zit ik in het bestuur van Stichting Ekiko. Deze stichting zorgt dat alle uit huis geplaatste kinderen een gevuld koffertje mee krijgen. Ik ben goed op de hoogte van de zaken die in de omringende gemeenten spelen. Mijn hobby’s (voor zover daar tijd over blijft) zijn: bakken, tuinieren en het huis gezellig maken.

Ik ben POR-lid omdat...

... ik erg gedreven ben. Ik houdt de regionale media goed in de gaten en weet de juiste aanspreekpunten te vinden. Ik kan prima verwoorden waar het om draait.

Chantal

Ik ben 30 jaar, getrouwd en heb een zoontje en twee pleegkinderen van 4 en 8 jaar. Ik woon in Borne.

Ik ben erg gedreven om alles goed te laten verlopen en heb een parttime baan buitenshuis. Daarnaast ben ik actieleidster bij PAX Kinderhulp, regio Twente-Salland. Veel tijd voor hobby’s is er niet, maar mijn paarden kunnen altijd op tijd en liefde rekenen!

Ik ben POR-lid, omdat... ... ik niet alleen vanuit mijn eigen ervaring spreek. Ik heb een groot signaleringsvermogen en ben erg daadkrachtig.

Christine

Ik ben woonachtig regio Doetinchem. Evenals Geke, heb ik geen biologische kinderen. Wel 4 pleegkinderen in de puberleeftijd. Thuis lopen dingen vaak door elkaar heen; het huishouden, mijn eigen bedrijfje en soms een thuiswerkende echtgenoot. De dieren - honden, katten en kippen - zijn een grote hobby van mij. Tijd om even wat te lezen of om te diamond painten, is er niet heel vaak. Maar heeft wel de aandacht! Spelletjes spelen met de kids, is ook iets wat ik graag doe.

Ik ben POR-lid, omdat... ... ik mijn stem wil laten horen. Om mij sterk te maken voor verbeteringen. Samen met POR collega’s wil ik mij sterk maken voor de grote groep pleegouders, maar eigenlijk vooral voor de pleegkinderen. Want daar draait pleegzorg om, om de kinderen! Om de kinderen die met wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen wonen. Deze kinderen hebben meer dan welk kind ook, een stabiele houvast nodig. Zij hebben iemand nodig die er voor ze is, waar ze gezien én gehoord worden.