Pleegkinderen opvoeden met vallen en opstaan


Lezing: 'Een (h)echte uitdaging'

Pleegkinderen kunnen gedragsproblemen vertonen, soms worden ze zelfs onhandelbaar. Hierdoor kun je als pleegouder het gevoel krijgen dat je opvoeding niet lukt.

Mark en Inge zijn pleegouders en hebben met vallen en opstaan geleerd wat werkt in de opvoeding van pleegkinderen. Ze geven een lezing ter inspiratie voor andere pleegouders.

Alle pleegouders starten vol goede moed en met de beste intenties aan het pleegouderschap. Als ze geluk hebben is dat voldoende, maar soms valt het tegen. Toegeven dat het niet lukt met een kind kan verschrikkelijk moeilijk zijn. Pleegouders herkennen zich in de lezing van het verhaal van Inge, halen er inspiratie uit en vinden er de moed in om door te gaan. Online lezing Tijdens de lezing vertelt Inge over hun zoektocht naar de opvoeding die werkt voor kinderen met een - spreekwoordelijk - rugzakje en over haar falen als opvoeder. Ook vertellen ze open over de breakdown met hun eerste pleegdochter en over de wanhoop toen ze met pleegzoon Ryan opnieuw in een negatieve spiraal terecht kwamen.

Omdat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om met veel mensen samen te komen, geven ze de lezing digitaal. Je kunt via Zoom deelnemen, vanuit je eigen huiskamer.

Datum: maandag 7 juni 2021 Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur Locatie: Online vanuit je eigen huiskamer (link volgt na aanmelding)

Aanmelden

Wil je bij de lezing aanwezig zijn? Geef je dan snel op via pleegouders@jarabee.nl. Na aanmelding ontvang je de link om deel te nemen. Let op: de lezing is voor pleegouders van Trias en Jarabee. Er is een maximum aantal deelnemers.