Pleegmoeder Maria vertelt...


Cadeautje van Corona

Pleegmoeder Maria uit Hengelo is al jarenlang pleegouder. Ze vertelt over haar (ex)pleegdochter Farida.

Natuurlijk: iedereen weet het! Een jaar lang: geen bezoekjes, thuis werken en geen verjaardagen. En veel meer struinen over het internet en graven in ‘oude digitale post’. Dat deed ook Farida. Onze fantastische (ex)pleegdochter Farida.     Ze herontdekte ons via internet. 8 Jaar was ze toen ze bij ons kwam. Op haar elfde is ze weer bij haar moeder in Amsterdam gaan wonen. Haar moeder was eindelijk afgekickt en had de prostitutie vaarwel gezegd.    En zoals dat soms gaat in pleegzorg leeft Farida haar leven en ook ons gezin gaat door. We verloren elkaar uit het oog. Tot vorig jaar……… 

“Lieve maria,  
ik zat me te vervelen en ik dacht laat ik eens even voor de grap jullie naam intoetsen. Na zoeken zag ik jou er staan. ik heb zoveel te vertellen en ik ben zo blij dat ik iedereen op je foto’s heb kunnen zien. 
ik wou als eerste zeggen dat het me heeel erg spijt dat ik niet veel eerder van mij heb laten horen. ik heb jullie zo gemist en het werd steeds moeilijker voor mij om weer die contact te maken. Nu ik ouder ben besef ik dat jullie zo goed en fijn voor mij gezorgt hebben al die tijd.  
wat leuk om te horen dat iedereen zich heeft gezetteld en dat iedereen zwanger is en kinderen hebben. haha : zoveel opa en oma zijn jullie nu geworden.  ik mis jullie allemaal heel erg als ik aan toen denk.  ik ben nog bezig met school en neem nu ook rij lessen: ik kan best goed rijden maar heb nog een beetje moeite bij de retondes.     Het gaat gelukkig heel goed met me, ik woon nu ook zelfstandig, nog steeds in de stad.  ik huur een kamer bij een kennis van mij en ik heb een vriend die ook bij me woont.  we zijn nu al best lang samen, al 4 maanden, en zitten stiekem ook te kijken of we ergens een leuk huisje kunnen versieren.     ik slaap wel goed, vooral als ik vroeg op moet haha. Ik denk vaak wat je zei als ik moe was of in de war: “Rust is belangrijk; ga maar lekker naar bed en goed slapen: Wel vijf kwartier in één uur!” grapig was dat. 
nou hele dikke kus en ook aan de anderen. hebben jullie nog steeds huisdieren trouwens? En nog andere pleegkinderen?? Liefs, Farida”
*De foto en naam zijn fictief. Het verhaal is echt.