Beste pleegouders, Het einde van het schooljaar nadert en de zomervakantie gaat van start! Hopelijk kun je ontspannen de zomer tegemoet en gooit corona geen roet in je vakantieplannen. Helaas laat corona z'n sporen na binnen de jeugdzorg. We krijgen steeds meer zicht op de kwetsbare kinderen in Twente. Dit betekent dat we veel nieuwe aanmeldingen voor pleegzorg binnenkrijgen.

Ik ontving afgelopen week meerdere noodsignalen vanuit medewerkers: "Er is een groot tekort aan voltijd gezinnen. Een tekort aan crisispleeggezinnen. Én de nieuwe aanwas van pleeggezinnen houdt niet over!" Dit is de actualiteit waar we binnen de jeugdzorg mee te maken hebben. Toch krijg ik een knoop in mijn maag als ik dit soort signalen krijg!

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om je deuren open te zetten voor pleegkinderen. Om je hart te laten spreken om een pleegkind een veilige plek te bieden. Als het daarnaast om een crisisplaatsing gaat, kan het je gebeuren dat binnen een dag je thuissituatie er totaal anders uitziet. Dat zijn bijzondere en indrukwekkende momenten voor je hele gezin. Het is zó belangrijk dat we dit kunnen blijven bieden aan pleegkinderen die met spoed een veilige plek nodig hebben. Daarom staat deze nieuwsbrief in het teken van crisispleegzorg. Na de noodsignalen zijn er direct een aantal wervingsacties uitgezet, maar we beseffen ons ook dat dit niet voor elk kind een oplossing biedt. Help jij ons werven? Ken je mensen in je netwerk die weleens hele goede pleegouders kunnen zijn? Breng het tekort in Twente dan nog eens ter sprake! Hartelijk dank voor je hulp!

Tot slot, wens ik jullie een hele fijne zomer!

Hartelijke groet,

Simone Mazeland Manager Pleegzorg