Uitgesteld scholings-programma 2021

Beste pleegouders, 2020: dit jaar vergeten we nooit. Wat is er veel zorg en spanning geweest. Ons hele georganiseerde en voorspelbare leven ging op de schop. Wat een aanpassing heeft het gevraagd van jullie (pleeg)kinderen. En wat een inspanning en organisatietalent van jullie als pleegouders. Petje af voor de manier waarop jullie de continuïteit in de zorg hebben weten vorm te geven. Ook ons werk heeft het nodige gevraagd: huisbezoeken en kennismakingsgesprekken werden soms bij jullie thuis gehouden. Zo ongeveer letterlijk met de rug tegen de muur om de anderhalve meter afstand te waarborgen. Soms van achter het scherm, zoekend naar de juiste verbindingen, zodat we elkaar toch goed konden horen en zien. Workshops uitgesteld tot na de zomer Alle bijeenkomsten die onmisbaar zijn om pleegzorg te kunnen blijven bieden moeten doorgaan. Dat betekent dat we nieuwe pleeggezinnen moeten vinden en voorbereiden op hun taak als pleegouder. Want: nog steeds zijn er nieuwe plekken nodig! Wij hebben enorm gestoeid met de digitale (on)mogelijkheden en ons programma omgegooid. Grote informatiebijeenkomsten zijn omgevormd naar digitale informatiesessies voor kleine groepjes. De STAP trainingen aangepast van maximaal 10 gezinnen naar 5 gezinnen. Met kleinere groepjes bij elkaar zijn, betekent dat we deze activiteiten vaker moeten inplannen om hetzelfde aantal pleegouders te kunnen werven en opleiden. Een gevolg hiervan is dat we minder mogelijkheden hebben om ons deskundigheidsprogramma vorm te geven. De workshops hebben we (voorlopig) uitgesteld tot na de zomer van 2021. Digitaal leren blijft mogelijk Wel blijft het mogelijk om twee e-learnings te volgen. De onderwerpen zijn: ‘Hechting’ en ‘Samenwerken met ouders’. Heb je nog geen link hiervoor? Meld het dan bij Bernadette via pleegouders@jarabee.nl. Daarnaast zijn er nog een vijftal korte leerberichten binnen de Augeo leeromgeving te volgen. De training ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’ is omgezet naar een goed digitaal programma. We geven deze training op 2, 9 en 16 februari. Meld je aan via pleegouders@jarabee.nl.

Het blijft puzzelen hoe we ons werk zo goed mogelijk kunnen inrichten. Daarbij willen we uiteraard graag met jullie in contact blijven. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten. Dit kan het beste op het genoemde e-mailadres.

Hele goede feestdagen met elkaar in jullie prachtige gezinnen. Hopelijk ‘zien’ we elkaar weer in goede gezondheid volgend jaar.

Hartelijke groet, Team WSS&M Bernadette Peters, Annemarie Aal, Marieke Damhuis, Linda van Benthem, Roelanda Bos, Niki Dolstra, Aafke Kokkeler, Annette van Deutekom en Ria van Dijk.

"Petje af voor de manier waarop jullie de continuïteit in de zorg hebben weten vorm te geven."