Pleeggezinnen gezocht in Hof van Twente

Stijn - 6 jaar


Stijn* is bijna 6 jaar. Hij is enthousiast druk, is gek op dinosaurussen en heeft autisme. Hij woont bij zijn ouders met zijn oudere broer. Zijn ouders zijn overbelast. Ze krijgen hulp bij de opvoeding, maar dat is nog niet genoeg.

Tijdens de week is er structuur en gaat het beter. In de weekenden gaat het niet zo goed geven zijn ouders aan. In de lockdowns zagen zijn ouders het helemaal niet meer zitten en ook tegen lange vakanties zien ze op. Stijn is een gevoelige jongen en kan slecht met veel prikkels omgaan. Hij weet niet altijd wat gepast is en spreekt bijvoorbeeld heel vaak vreemden zomaar aan op straat. Thuis heeft hij wel eens boze buien. De meester van Stijn geeft aan dat Stijn behoefte heeft aan regelmaat en structuur. Het is een leuke jongen en het gaat goed op school, hij functioneert gemiddeld. Stijn zoekt een gezin waar hij om de week een weekend kan logeren. Het zou leuk zijn als er andere kinderen zijn. Maar geen kinderen met dezelfde leeftijd als hem. Hij zoekt mensen die voorspelbaar zijn en geduldig. Benieuwd naar verhalen van pleegouders? Lees het verhaal van Kristel uit Hof van Twente.

* De oproep is fictief. Veel kinderen uit Twente - met een vergelijkbaar verhaal - wachten op een plekje waar ze zorgeloos kunnen opgroeien.