Pleeggezinnen gezocht in Enschede

Lorenza - 5 jaar Kimberly - 18 maandenLorenza* en Kimberly* wonen op dit moment in een crisispleeggezin. Niemand weet waar hun vader is en hun moeder heeft een licht verstandelijke beperking. Ze kan niet goed samenwerken met hulpverleners.

Lorenza en Kimberly kunnen niet terug naar hun moeder omdat het daar niet veilig is. Ze zoeken daarom naar een gezin waar ze met z’n tweetjes naar toe kunnen en samen kunnen opgroeien. Kimberly is een vrolijk meisje met nu al een eigen willetje. Ze gaat altijd op ontdekking uit en klimt en klautert overal op. Ze is nooit bang. Lorenza is anders: ze houdt mensen het liefste op afstand. Als iemand te dicht bij komt kan ze soms slaan. Ze heeft vaak nachtmerries, wordt veel wakker ’s nachts en slaapt het liefste met een lichtje. Lorenza zit al op school en heeft het daar goed naar haar zin. Lorenza en Kimberly zoeken een pleeggezin die goed kunnen omgaan met hun verschillende karakters en die goed is in het verdelen van de aandacht. Een pleeggezin met echte doorzetters. Benieuwd naar verhalen van pleegouders? Lees het verhaal van Daniël uit Enschede.

* De oproep is fictief. Veel kinderen uit Twente - met een vergelijkbaar verhaal - wachten op een plekje waar ze zorgeloos kunnen opgroeien.